Gradovi

Goati: Opozicija u teškoj situaciji

BEOGRAD – Analitičar Vladimir Goati ocenio je danas da se posle izbora neće promeniti odnos snaga na političkoj sceni i da će aktuelna vlast ostati izrazito dominantna u odnosu na opoziciju.

On navodi da se opozicija nalazi u teškoj situaciji, jer mora da se bori i kritikuje svoje vlastite programske ideje, one koje nije uspela da sprovede dok je bila na vlasti, a koje je u međuvremenu SNS preuzela i realizuje.

„Vi kao opozicija ne možete osporavati program i ciljeve koji ste sami izneli kad ste bili na vlasti, ali ih niste ostvarili. Rad na tim ciljevima je hrabro preuzeo SNS“, kaže Goati i dodaje da opozicija u tom slučaju može da kritikuje navodne neuspehe vlade i da na tome zasniva svoju kampanju.

Goati je istakao da je Vučićeva vlada napravila demokratski iskorak kad je reč o Kosovu i odnosu sa Evorpskom unijom, što je Srbiju približilo evropskoj porodici.

„Verujem da će rezultat izbora, kratko rečeno, biti status quo ante bellum. Ista stvar će se ponoviti i ostaće izrazita dominacija vladajućih stranaka u odnosu na opoziciju“, ocenio je Goati.

Goati ne vidi sukobe u društvu u razmerama u kojima ih vidi premijer, nema, kaže, napetosti ni u parlamentu, a procenjuje i da će i dalje biti pojedinačnih kritika vlade.

Zato, kaže, ne može da se otme utisku da postoje i „neki odnosi“ između koalicionih partnera, SNS i SPS, za koje šira javnost ne zna, a koji su prelomili da se ide na izbore.

„Možda je to raspored ili broj ministarskih mesta, struktura vlade“, pita se Goati i podseća da vladajuća koalicija i u ovom sastavu može superiorno i suvereno da vlada u parlamentu, kako to ustav i zahteva.

Foto Tanjug/T. Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh