Gradovi

Grad Beograd potpuno spreman za najavljene padavine

Vesić: Spremni smo za ledene dane

BEOGRAD – Grad Beograd je potpuno spreman za najavljene snežne padavine, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i dodao da će se prvo čistiti ulice prvog prioriteta, kojima idu vozila gradskog prevoza.

„To mora da bude čisto, to je 1.600 kilometara u centru grada i još oko 400 na obilaznicama“, rekao je Vesić.

Tokom prethodne noći na ulicama Beograda je bačeno oko 330 tona soli, istakao je Vesić novinarima u naselju Sunčani breg, prilikom obilaska produžene trase autobuske linije 505.

Kako je pojasnio, so je tokom prethodne noći bačena u dva navrata, oko 23 i oko tri sata posle ponoći, u cilju sprečavanja pojave leda na ulicama.

„Nalazimo se u četvrtom stepenu angažovanja, veoma smo pripremljeni“, istakao je Vesić i dodao je spremno oko 1.250 radnika nadležnih gradskih preduzeća.

Sneg se očekuje tokom naredne noći i dana, rekao je on pozivajući se na podatke RHMZ-a i dodao da se u samom gradu očekuje formiranje snežnog pokrivača između pet i deset centimetara, dok će ga u rubnim delovima biti oko 15 centimetara.

„To za ‘Beograd put’ nije nikakav problem, mi zaista bez ikakvih problema čistimo taj sneg. Ono što može da bude problem je duvanje vetra, kao što se desilo pre deset dana, jer onda vetar vraća sneg nazad i time se stvaraju nanosi“, pojasnio je Vesić.

Kako je naglasio, Grad Beograd je potpuno spreman za najavljene padavine, a kojom će se brzinom čistiti sneg zavisi samo od vremenske situacije i vetra.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh