Novosti online

Град ће помоћи проширење Југословенске кинотеке

Југословенска кинотека могла би да се проширити како би јавност видела што већи број експоната. На директору ове институције културе од јавног значаја Југославу Пантелићу јесте да то и оствари, а подршку у томе, и по питању простора и по питању додатних средстава, Кинотеци ће дати и град, рекао је градоначелник Синиша Мали, приликом обиласка Музеја кинотеке.

На том месту изложено је готово 500 предмета који представљају историју културе и историју кинематографије, а у Архиву музеја има још 3.300 предмета. Ту су и штап Чарлија Чаплина, Царска панорама, филмске камере и друга кинематографска опрема, Велика и Мала пројекциона сала, као и легати наших најпознатијих глумаца који су своје награде завештали овој културној институцији.

– Желимо да нашој деци у основним и средњим школама и на факултетима, као и људима који долазе у Београд, отворимо Кинотеку, да мењамо поставке свака два-три месеца како би што већи број њих видео део наше историје и кинематографије, коју није било лако направити – рекао је Мали.

Музеј кинотеке са Малим су обишли и Нела Мићовић, директорка Градског завода за заштиту споменика, и глумац Љубиша Самарџић који је своје најзначајније награде поклонио Кинотеци.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh