Novosti online

Грчки фармери кренули на Атину

Од нашег дописника

Атина – Нереди у центру Атине где су наоружани моткама од јутрос стигле прве групе фармера са Крита. Пред министарством пољопривредног развоја где се већ окупило неколико хиљада пољопривредника, дошло је већ до сукоба са полицијом која је на каменице и запаљиве коктеле одговорила сузавцем. Разбијена су стакла, уништена фасада, тротоари прекривени парадајзом и поморанџама које фармери користе као „оружје”.

Очекује се да током дана стигну пољопривредници из целе земље који влади поручују да, уколико не повуче предлог закона о пензионо-социјалном осигурању и новим порезима, 48 сати блокирати све путеве који воде у Атину. За сада полиција успева да заустави тракторе који су на прилазима граду, има их на стотине, али постоји опасност да разјарени фармери не послушају упозорење и крену ка центру Атине где у подне почињу масовни протести пољопривредника целе Грчке којима ће се придружити и незадовољни адвокати, лекари, службеници, пензионери али и новинари…

Од поднева до вечери биће затворени све рампе и путеви тако да ће се Атина наћи у потпуној блокади. Бродовима још увек пристижу фармери са острва који доносе тоне воћа и парадајза које просипају по улицама. Стигла је и једна крава коју воде према центру.

Ситуација је врло напета и страхује се од озбиљних нереда и сукоба.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh