Gradovi

Grčki pregovori na vrhu Harvardove liste „najgore taktike“

ATINA/BOSTON – Pregovori sa međunarodnim kreditorima o trećem finansijskom paketu za Grčku koje je vodila levičarska vlada Aleksisa Ciprasa na vrhu su liste „najgore pregovaračke taktike za 2015“ Pravnog fakulteta na Univerzitetu Harvard.

„Obraćajući se evropskim kreditorima za novi finansijski paket za Grčku, Aleksis Cipras je počeo razgovore u borbenom tonu koji nije baš naišao na dobar prijem“, navedeno je na blogu Programa za pregovore tog fakulteta.

Nezadovoljan ponuđenim, Cipras je, kako prenosi grčki list „Katimerini“, raspisao referendum da bi na kraju, pošto su Grci odbacili ponuđeni paket, grčka ekonomija zapala u još goru krizu, a Cipras i njegov tim bili primorani da prihvate još gori paket.

„Pouka koja se iz ovoga može izvući da će vas pomirljiv ton odvesti mnogo dalje nego agresivnost kada imate smele zahteve“, navedeno je na blogu harvardskog Pravnog fakulteta.

Drugo i treće mesto na listi zauzimaju pregovori američke vlade pokrenuti u januaru 2015 s ciljem da se obnove diplomatski odnosi sa Kubom i napori Vašigntona da postigne sporazum sa Teheranom o iranskom nuklearnom programu.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh