Gradovi

Gruevski najavio da će sutra podneti ostavku

SKOPLJE- Makedonski premijer Nikola Gruevski najavio je da će sutra predsedniku parlamenta dostaviti pismo sa svojom ostavkom, dodajući da očekuje da će izbori biti održani u predviđenom roku, odnosno 100 dana od njegovog povlačenja sa funkcije, javila je Nova TV.

Gruevski je večeras u obraćanju Vladi saopštio da će ostavku dostaviti Sobranju u skladu sa dogovorom iz Pržina.

On je u govoru porucio da je cilj ostavke poštovanje dogovora iz Pržina i prevazilaženje krize u kojoj se država nalazi.

Premijer je rekao da je ovo važan korak koji čini u korist građana, ali da je ubeđen da će na izborima 24. aprila njegova partija (VMRO-DPMNE) dobiti novi mandat i da će čitava politička agonija ostati iza njih.

„Kao što i sami znate naša zemlja je već dugo zaglavljena u političkoj krizi, prošlog leta četiri najveće političke partije su zaključile dogovor za prevazilaženje krize. Ne mogu istaći koliko je vazno da se problemi prevaziđu kako bi država mogla da napreduje“, naveo je Gruevski.

Prema govoru iz Pržina danas je bio poslednji dan da premijer podnese ostavku, a sutra ističe rok za formiranje privremene vlade koja će organizovati izbore.

U Skoplje sutra stiže i komesar EU za prosirenje Johanes Han koji će proveriti dosadasnju primenu dogovora iz Pržina.

Foto Tanjug/N.Jovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh