Novosti online

Груевски: Одлуку о датуму избора доноси председник

СКОПЉЕ – Шеф владајуће странке ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски изјавио је данас да коначну одлуку о датуму одржања ванредних парламентарних избора у Македонији доноси председник те земље Ђорђе Иванов. Груевски је истакао да је постигннут компромис о померању парламентарних избора за 5. јун, пренео је Ројтерс.

Македонска скупштина одлучила је да парламентарне изборе помери за 5. јун. Посланици су синоћ са 83 гласа „за” и три „против”, одлучили да измене ранију одлуку о распуштању Собрања и одржавању ванредних парламентарних избора 24. априла. Ту одлуку су предложили посланици ДУИ и ДПА, две странке Албанаца у Македонији.

На основу тог предлога, распуштање парламента се помера на 7. април, па би онда избори били одржани 5. јуна. За ову одлку су гласали и посланици владајуће ВМРО ДПМНЕ, док опозициони Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ) није гласао. Према претходној одлуци коју су донели посланици владајуће већине ВМРО ДПМНЕ и ДУИ, из јануара ове године, било је предвиђено да се скупштина распусти у уторак у поноћ како би ванредни парламентарни избори били одржани 24. априла.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh