Gradovi

Gulan: Suv i stabilan period pred nama

BEOGRAD – U Srbiji se u narednom periodu ne očekuju padavine, izjavila je danas prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) Mirjana Gulan dodajući da je suv i stabilan period pred nama.

“Ne očekuju se padavine u narednom periodu čak ni neke minimalne količine.

Suv i stabilan period je pred nama, a što se tiče reka u principu sledi jedna povoljnija situacija i nivo vodostaja će biti u opadanju“, rekla je Gulan.

Kada je reč o prognozi za zimu, Gulan kaže da je procena da će zima biti malo hladnija nego što su bile prethodnih godina.

“Prethodnih par godina zime su bile relativno tople sa malom količinom snega, a ove godine očekujemo nešto hladniju zimu, ali ne ekstremno hladniju u smislu velikog snega ili klimatskih temperatura“, rekla je Gulan.

Ona je istakla da se narednih dana ne očekuju neke značajnije promene i da će vreme biti slično kao i tokom današnjeg dana – umereno oblačno uz sunčane periode.

Gulan je navela da se od četvrtka očekuje povećanje temperatura i to kako jutarnjih, tako i maksimalnih dnevnih.

“Nećemo više imati jutarnjih mrazeva, ali će temperature ući u opseg normalnih vrednosti za ovo doba godine, a to je negde između 10 i 15 stepeni. Padavina u narednim danima nema, nema ni snega“, rekla je Gulan dodajući da se prve padavine očekuju u subotu popodne i u noći na nedelju.

Foto Tanjug/ J. Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh