Novosti online

Хајка на истраживаче имовине премијера

Пре него што је Mрежа за истраживање криминала и корупције – КРИК објавила истраживање о томе колико некретнина у власништву имају премијер Србије и његова породица, уредник и новинар Стеван Дојчиновић се нашао на мети напада таблоида. У три дана, повезали су га са тероризмом, шпијунажом…
Фото Н1 Фото Н1

– Ово први пут да нас Влада преко медија нападне пре него смо објавили истраживање. Мислили су да ће нас зауставити превентивним дизањем панике, али то неће упалити – каже за „Вести“ Стеван Дојчиновић, новинар и уредник КРИК-а.

Он је убеђен да су он и његове колеге под озбиљним надзором неке од обавештајних агенција.

– Знали су сваки наш корак, у првом тексту у „Информеру“ је објављено шта истражујемо, шта смо нашли, радни наслов нашег текста, када планирамо да објавимо… А ми истражујемо легитимну тему – шта у власништву од некретнина има премијер и његова породица – објашњава Дојчиновић.

На питање да ли ће тражити заштиту, он одговара: Не видим инстанцу у Србији од које то могу да тражим. Политичари који воде ову земљу стоје иза „Информера“.

Дојчиновић каже да се осећам „као у рингу а једна рука ми је везана“.

– У ситуацији у којој смо, не можемо да се боримо. Можемо на интернету, где смо победили, али они имају имају штампане медије и ТВ да нас нападају. А, сви остали медији са националном фреквенцијом ћуте и стоје са стране. Али, имамо подршку колега, и оних који раде у том медијима, али не смеју јавно да нас подрже. Сва подршка нам јако значи и ми ћемо наставити да радимо – рекао је Дојчиновић.

Аутор: Ј. Л. Петковић Извор: УНС

ФОТО: Н1

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh