Gradovi

Holandija poklonila četiri vozila za pomoć migrantima

Ministarka spoljne trgovine i razvojne saradnje Holandije Lilijan Plumen

ŠID – Ministarka spoljne trgovine i razvojne saradnje Holandije Lilijan Plumen poklonila je danas u Šidu četiri ambulanta vozila za pomoć migrantima u Srbiji i skoro 4.000 vreća za spavanje.

Reč je o holandskoj donaciji Komesarijatu za izbeglice Srbije, a Plumen je nakon obilaska železničke stanice u Šidu poručila da je veoma važna saradnja svih kako bi se izbeglicama koje prolaze kroz Srbiju obezbedili dobri uslovi.

Plumen je prethodno posetila punktove za pomoć izbeglicama u Adaševcima i Šidu.

Prvi put sam u Srbiji, razgovaram sa predstavnicima srpske vlade i narodom o tome kako možemo da pomognemo u zbrinjavanju izbeglica koje prolaze kroz Srbiju“, rekla je Plumen novinarima.“

Ona je naglasila da Vlada Holandije ima odličnu saradnju sa srpskim vlastima i izrazila zadovoljstvo što je Holandija poklonila Srbiji četiri ambulanta vozila sa prvom pomoći u hitnim situacijama, kao i vreće za spavanje.

„Holandija u prvoj polovini godine predsedava EU i mi se veoma zalažemo za snažan zajednički odgovor za rešenje tog problema. Sve zemlje treba zajedno da rade na tome bez obzira da li su članice EU ili ne“, naglasila je Plumen.

Ona je poručila da svi treba blisko da sarađujemo da bi uspeli za sve te ljude da obezbedimo dobar smeštaj.

Holandska ministarka se, takođe, sastala sa predstavnicima Komesarijata za izbeglice, UNHCR-a, UNDP-a, Crvenog krsta i nevladinih organizacija koje se bave izbeglicama kako bi se informisala o trenutnoj situaciji sa migrantima.

Plumen boravi u dvodnevnoj poseti Austriji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji kako bi razgovarala o migrantskoj krizi.

Ministarka će tokom posete imati bilateralne sastanke sa resornim ministrima.

U svetlu holandskog presedavanja Savetom EU biće reči i o političkoj dimenziji migrantske krize sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom.

Plumen će učestvovati na sastanku Evropskog saveta krajem sledeće nedelje na kom će migrantska kriza biti jedna od ključnih tema.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh