Gradovi

Hrvatska policija: Tuča zbog pesme nije zločin iz mržnje

ZAGREB – Tuča zbog pesme u kafiću Park u Hrvatskoj, u kojoj je u noći između petka i subota pretučen srpski mladić Jovan Matijević, je obična tuča, a ne zločin iz mržnje, saopštila je hrvatska policija.

Svi učesnici tuče, pa i sam Jovan, zaradili su optužne predloge zbog narušavanja javnog reda i mira, zaključili su službenici Požeško-slavonske policijske uprave nakon sprovedenog kriminalističke istrage, prenosi „Jutarnji list“.

Policija je, kako se navodi, obavila niz razgovora sa učesnicima i svedocima obračuna, a Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški podnete su prijave protiv šestorice muškaraca od kojih je najmlađem 16, a najstarijem su 42 godine.

U pitanju nije, kako se ističe, zločin iz mržnje, a akteri tuče policiji su rekli: „Međusobno se ne poznajemo pa samim tim i ne znamo ko je koje nacionalnosti“.

Prema tvrdnjama policije, Matijević je u džuboksu kafića uplatio dve pesme, nakon čega mu je prišao mu je 28-godišnjak koji je sedeo s još četiri prijatelja te zatražio od njega da „ne pušta više takve pesme“.

„Zvuci ljubavne pesme Krajišnika Žareta i Gocija ‘Ja popio jesam, al nisam budala’ već su odzvanjali prostorom Parka pa Matijeviću negodovanje zbog njegova glazbenog ukusa nije ‘selo'“, piše „Jutarnji list“.

Izbila je svađa tokom koje je Matijević prvo odgurnuo, a onda i udario 28-godišnjaka koji mu je uzvratio. U sukob su se umešali i ostali prijatelji s kojima je on bio, ali i 23-godišnji prijatelj uzrujanog Matijevića.

Matijević je ranije izjavio da je dobio nekoliko udaraca u glavu.

„Dobio sam šakom u lice. Pokušao sam se braniti, ali nisam dugo izdržao, posebno nakon što sam dobio kolenom u glavu. Ne sećam se tacno šta se posle događalo. Osvestio sam se tek napolju nakon što mi je u pomoć priskočio prijatelj, inače Hrvat“, rekao je on pre dva dana za „Jutarnji list“.

Njegov dugogodišnji komšija i prijatelj Daniel rekao je da su Matijevića „napali jer je Srbin“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh