Novosti online

Идентични ДНК ослободио једнојајчане близанце

Крушевац – У судници Вишег суда у Крушевцу проломио се аплауз из публике када је судија Драгана Максимовић, прочитала да се оптужени Дејан Станковић, држављанин Србије и Јужноафричке Републике, ослобађа оптужбе за убиство зубара др Милутина Рокића, 3. марта 2014. године.

Дејан Станковић је од хапшења 2014. био у притвору, а једно време са братом, једнојајчаним близанцем Војином Станковићем. Војин је пуштен из притвора на основу прегледа снимка сигурносне камере код места злочина, којим је утврђено да осумњичени „забацује десну ногу док хода”, због чега је сумња пала на Дејана. Убиство доктора Рокића изазвало је гнев великог броја грађана, нарочито његових пацијената, као и само хапшење браће Станковић, са којима су родитељи убијеног венчани кумови.

Судија Драгана Максимовић је, после упозорења да ће из суднице избацити све који гласно и бучно реагују на одлуку, нагласила да се оптужени ослобађа зато што није било доказа. Суд је констатовао да ДНК трагови, који су нађени на лицу места, са футроле пиштоља, маскирне чарапе нађене у контејнеру, коју је убица навлачио на главу, као и трагова на гелендеру степеништа испред стана убијеног, у Чупићевој улици број два, могу потицати и од оптуженог Дејана и од раније осумњиченог Војина, његовог брата близанца.

Суд такође наводи да је могло доћи до „секундарне контаминације” трагова у контејнеру где је нађена коришћена чарапа. Уз све то, у прилог донетој одлуци, наведено је да са снимка сигурносне камере није могло бити утврђено да ли је реч о Дејану или Војину. Посредни докази да је Војин у то време био у Шведској нису могли бити поуздани, с обзиром на то да у његовој путној исправи нису евидентирани сви уласци и изласци из земље у том периоду.

Додатну забуну унео је и снимак са сигурносне камере, пола сата пре убиства, на коме се види особа како држи пиштољ испред суседног улаза. Зато је суд наложио да се оптужени одмах ослободи. Дејан Станковић пред судом није признао кривицу, а бранио се ћутањем, или негирањем навода оптужбе. По саопштавању ослобађајуће пресуде, Дејан је рекао:

„Хвала богу да у овој земљи има правде!”

У делу суднице где је седала родбина убијеног доктора, настао је мук, а неко је потом добацио:

„А где је правда за убијеног доктора?”

О мотиву убиства др Рокића и данас се само нагађа. Чаршија прича да је убијен грешком, јер је мета био вођа једног крушевачког клана Горан Обрадовић Суша (37), који је често долазио у зграду у којој је била зубарска ординација. Суша је убијен нешто касније, 14. октобра 2014. године, у сачекуши. Ни то убиство није расветљено.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh