• Novosti online

  Идентификовани посмртни остаци 11 Срба страдалих на подручју Хрватске

  Комисија за нестала лица Владе Србије саопштила је да су у Заводу за судску медицину и криминалистику Медицинског факултета у Загребу идентификовани посмртни остаци 11 Срба страдалих на подручју Хрватске од 1991. до 1995. године.

  Како се наводи, ексхумирани су посмртни остаци по двоје људи у Горњем Селишту и Петрињи и по једне особе у Шашу, Шибенику, Врбовљанима, Водотечу, Грачацу и Вуковару.

  „Сви посмртни остаци су идентификовани методом анализе ДНК а сахрана ће бити обављена у складу са израженим жељама породица”, стоји у саопштењу. ;

  Наводи се и да су по подацима комисије за нестала лица, од 2001. до 2019. године, из регистрованих, масовних гробница и појединачних гробних места ексхумирани посмртни остаци више од 1.400 жртава српске националности страдалих у оружаним сукобима на територији Хрватске док су посмртни остаци више од 980 идентификованих жртава предати породицама ради сахране.

  „Од самог почетка процеса ексхумација и идентификација посмртних остатака које су вршене на подручју Хрватске, по заједнички утврђеној методологији, нашој страни је омогућен мониторинг те је и овог пута идентификацијама присуствовао мониторски тим комисије за нестала лица”, пише у саопштењу, преноси Бета.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com