• Svet

  Ijan Makjuan, Bob Geldof i Džarvis Koker ujedinjeni protiv Bregzita

   

  Ijan Makjuan, Bob Geldof i Džarvis Koker ujedinjeni protiv Bregzita
  Foto: Wikimedia/Stefan Schäfer, Lich

   

  Britanski pisac Ijan Makjuan i pevači Bob Geldof i Džarvis Koker pozvali su danas na pružanje otpora protiv istupanja Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit).

  „Za dve godine ćemo imati sporazum ili ga nećemo uopšte imati. To zahteva saglasnost svih nas“, rekao je Makjuan na konferenciji nazvanoj „Bregzit i politički bankrot“ na kojem su učesnici pozvali na održavanje novog referenduma na kraju pregovora Velike Britanije i EU.

  Pisac je pozvao javnost da pročita član 50 Lisabonskog sporazuma u kojem se navodi postupak izlaska iz članstva u Uniji.

  „Član je veoma kratak a u njemu se ne navodi da neka država koja pokrene proceduru istupanja, na kraju napusti Uniju“, rekao je Makjuan, uz ocenu da je vreme da se okonča procedura islaska Velike Britanije iz EU.

  Geldof je na istoj konferenciji rekao da Bregzit „mora da bude izbegnut po svaku cenu“ i dodao da je EU omogućila mir na kontinentu tokom 70 godina.

  Muzičar je pre referenduma 2016. kada su Britanci odlučili da izadju iz EU bio u kampanji za ostanak zemlje u Uniji.

  Koker je takodje zatražio da se javnost založi protiv Bregzita.

  „Otpor upravo počinje ovde i sada. Ne treba da dozvolimo da manjina ekstremista dominira“, dodao je Koker, zvezda brit-popa.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com