Novosti online

Инфантино у Београду добио подршку да води Фифу

Учесници завршеног шампионата у футсалу из Београда носе најлепше успомене. Србија је као главни домаћин тог великог спортског догађаја оборила многе рекорде. Са друге стране, Београд је јуче у хотелу „Метропол”, уочи финалних борби у Комбанк арени, такође био домаћин важног фудбалског скупа, Регионалног састанка коме су присуствовали најважнији људи из Уефе и чак 13 председника фудбалских савеза из региона.

Инфантино добио подршку 13 фудбалских савеза
Национални стадионНема сумње да би у наредном периоду брига државе и ФСС требало да буде заједнички пројекат око изградње Националног стадиона. Учесници самита у Београду сложили су се једногласно да Србија заслужује да буде домаћин једног од два највећа клупска такмичења: финала Лиге шампиона или финала Лиге Европе. Али, да је највећа препрека то што наша земља још увек нема стадион који би задовољио све стандарде Уефа.

Домаћин највећег фудбалског скупа икада одржаног у нашој земљи био је председник Томислав Караџић. Слободно се може казати, а са тим су се сложили и учесници скупа да се Уефа ових дана практично преселила у Београд и да је наш главни град још једном показао изванредне организационе способности, што му у неком наредном периоду широм отвара врата за домаћинство још значајнијих међународних фудбалских такмичења.

У лепој спортској атмосфери усаглашени су сви ставови уочи ванредних конгреса Уефе 25.фебруара као и ванредног конгреса Фифе који ће дан касније такође бити одржан у Цириху. Учесници фудбалског самита у Београду су у коректној атмосфери подржали садашњег генералног секретара Уефе Ђанија Инфантина за будућег председника Међународне фудбалске федерације (Фифа). На састанку, који је у београдском хотелу „Метропол“, беспрекорно органзован између осталог било је речи и о анализи веома важних питања која се тичу будућности фудбала у Европи, заштити интегритета такмичења као и о маркетингу.

Поред председника чак 13 европских фудбалских савеза гости Београда били су и потпредседник Уефа Анхел Марија Виљароа, генерални секретар Ђани Инфантино, његов заменик Теодор Теодоридис, иначе велики пријатељ нашег председника Томислава Караџића, директор Уефа одељења за такмичење Ђорђо Маркети, шеф одељења за интегритет такмичења Урс Клусер, као и менаџер Одељења за маркетинг Ноел Муни.

Занимљиво је да су председници Фудбалских савеза Србије, Албаније, БиХ, Бугарске, Хрватске, Кипра, Грчке, Македоније, Црне Горе, Румуније, Русије, Словеније и Турске, дали једногласну подршку председнику Мишелу Платинију у његовој борби са комисијом за етичка права Фифа која га је зајкедно као и донедавног председника Фифа Јозефа Блатера казнила са осам година забране учествовања и рада у фудбалу. Следећи састанак Уефе биће одржан 3.маја у Будимпешти.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh