• Novosti online

  Инстаграм уклања лажне профиле и лајкове

  Многи корисници ове популарне друштвене мреже пријављивали се под лажним профилима и лајковима и коментарима подизали популарност својих налога

  После „Твитера” који је ове године угасио на десетине милиона профила због „сумњивих активности” и из „Инстаграма” најављују да ће почети да уклањају лажне лајкове, коментаре и пратиоце којима се повећава популарност профила на њиховој платформи, пренео је Си-Ен-Ен. Многи корисници ове популарне друштвене мреже, међу којима су и онлајн трговци, пријављивали су се под лажним профилима и лајковима и коментарима подизали популарност својих налога. Сви ти корисници примиће у наредном периоду упозорење од „Инстаграма” и мораће променити своју лозинку. Уз то, сви лажни коментари и лајкови ће бити уклоњени.

  – Направили смо алате који ће нам помоћи да идентификујемо профиле који користе те услуге и да их уклонимо са мреже. Овакво понашање је лоше, али је пре свега реч о кршењу услова кориштења које предвиђамо – саопштили су са „Инстаграма”. Овај потез је уследио после оштрих критика друштвених мрежа, међу којима је и „Фејсбук”, који је власник „Инстаграма”, да на њиховим платформама постоји много лажних вести и дезинформација. У складу са тиме, „Твитер” је уклонио на десетине милиона профила, а „Фејсбук” 85 „Инстаграмових” профила.

  „Инстаграм” је иначе већ увео алате који препознају насиље на фотографијама и њиховим описима, а најављено је да ће ускоро бити могуће сазнати и ко се крије иза профила познатих особа, па ће и ови налози бити уклоњени.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com