Gradovi

Intenzivnija saradnja Uprave carina i PK Beograd

BEOGRAD – Sporazum o poslovnoj saradnji Uprave carina i Privredne komore Beograda koji bi trebalo da pomogne privrednicima da unaprede poslovanje, a samim tim i celokupni privredni ambijent, svečano je potpisan danas u Upravi carina Srbije, saopšteno je iz te institucije.

Dokument o poslovnoj saradnji u oblasti edukacije potpisali su predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i pomoćnik direktora-koordinator Uprave carina Duško Marinković.

Kako se navodi u saopštenju, očekuje se da Sporazum omogući predstavnicima poslovne zajednice da na najbolji i najbrži način budu informisani o pravima, obavezama, carinskim procedurama i olakšicama, o svim promenama propisa u ovoj oblasti, kao i o problemima njihove primene u praksi.

Osluškujući i uvažavajući zahteve privrednika, Privredna komora Beograda i Uprava carina će intenzivnije sarađivati na polju edukacije, jer će tako stečena znanja pomoći privrednicima da lakše realizuju uvozne ili izvozne poslove i unapred eliminišu potencijalne prepreke koje se mogu javiti prilikom transporta robe preko granice.

Zamisao je da se privrednim društvima i drugim zainteresovanim privrednim subjektima ponude obuke iz oblasti carinskih i spoljnotrgovinskih propisa i procedura, radi sticanja potrebnih znanja i blagovremenog praćenja promena u zakonodavstvu, a sa ciljem da brže dođu do informacija koje su esencijalne za uspešan razvoj posla kojim se bave.

Sporazum predviđa da se predavanja, seminari, okrugli stolovi i panel diskusije održavaju u gradskoj Privrednoj komori van radnog vremena, kako bi bili što posećeniji, a predavači iz Uprave carina će osim stručnog znanja polaznicima ponuditi i brošuru „Srpska carina u susret privredi“ sa objašnjenjima propisa koji regulišu carinsko poslovanje, uz poseban osvrt na pojednostavljene carinske postupke, navodi se u saopštenju.

Foto Uprava carina

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh