Gradovi

IS preuzela odgovornost za dvostruki napad u Siriji

BEJRUT – Ekstremistička organizacija Islamska država (IS) preuzela je danas odgovornost za dvostruki samoubilački napad u sirijskom gradu Homsu, javlja Rojters.

IS je navela u onlajn saopstenju da je jedan od njenih boraca detonirao eksploiziv u automobilu na bezbednosnom punktu u Zahri i ubio najmanje 30 osoba.

Siirjska državna televizija izvestila je ranije da su u napadu poginule najmanje 22 osobe, dok je više od 100 je povređeno.

Guverener Homsa Talal Barazi je izjavio da je prvo eksplodirao automobil-bomba kod bezednosnog punkta, da bi potom bombaš samoubica digao sebe u vazduh, prenosi Rojters.

On je za AFP rekao da su se bombaši najpre zaustavili kolima kod punkta i da je jedan od njih izašao iz vozila pre nego što je drugi napadač aktivirao eksplozive.

U haosu koji je potom nastao, dok se gomila ljudi okupljala, drugi bombaš je aktivirao svoje ekplozive, dodao je Barazi istakavši da je ubijeno najmanje 19 osoba.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji, navodi da je najmanje 21 osoba stradala u napadima, među kojima i 13 pripadnika vladinih snaga.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman rekao je da je drugi bombaš samoubica nosio vojnu uniformu.

Homs je bio česta meta bombaških napada u prošlosti, među kojima je i napad krajem decembra kada je 19 osoba ubijeno u nekoliko istovremenih eksplozija.

AP Photo, Militant Web Site, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh