Gradovi

Istraživačko-razvojni centar otvoren na FON-u

BEOGRAD – Na Fakultetu organizacionih nauka danas je, u okviru proslave Dana Fakulteta, otvoren Istraživačko-razvojni centar, čiji je cilj razvoj savremenih praktičnih znanja i veština studenata kroz edukaciju i istraživačko-razvojne projekte, kreirane u saradnji sa partnerskim organizacijama.

Dekan FON-a Milija Suknović rekao je da je ta fakultet od osnivanja imao čvrste veze sa privredom i poručio da Istraživačko-razvojni centar predstavlja unapređenje te saradnje i pružanje podrške razvoju profesionalnih karijera studenata kroz zapošljavanje i samozapošljavanje.

Kako se navodi u saopštenju FON-a, otvaranju Istraživačko-razvojnog centra FON-a i svečanoj akademiji povodom proslave Dana FON-a, prisustvovali su predstavnici ministarstava, akademske zajednice, predstavnici partnerskih institucija Fakulteta iz korporativnog sektora, kao i predstavnici studentskih organizacija i najbolji studenti.

Angažovanje studenata i njihovo profesionalno usavršavanje u okviru Istraživačko-razvojnog centra, ističe se u saopštenju, biće podržano stvaranjem kolaborativne mreže koju će, pored studenata, činiti mentori iz partnerskih organizacija i sa fakulteta.

Aktivnosti Istraživačko-razvojnog centra, dodaje se, biće usmerene i na razvoj preduzetničke kulture, kroz podršku razvoju studentskih poslovnih ideja i pokretanje start-apa.

Spremnost da kroz partnerstvo sa Centrom daju doprinos razvoju talenata izrazile su, između ostalih, AirSerbia, Algoteć, Bambi, Coca-Cola Hellenic, Direktorat civilnog vazduhoplovstva, DHL, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Mercator-S, Microsoft Srbija, Saga New Frontier Group, SBB, Societe Generale Srbija, Telekom Srbija, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/ S.Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh