Gradovi

Ivanić: Neću da učestvujem u Dodikovom rijalitiju

SARAJEVO/BANJALUKA – Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić optužio je danas predsednik RS-a i SNSD-a Milorada Dodika da, umesto da zagovara jedinstvo u RS-u, pravi određeni, kako je rekao, rijaliti šou i sukobe, u kojem on neće da učestvuje, jer ima mnogo ozbiljnijeg posla s kojim treba da se bavi.

Ivanić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da Dodik nema šta da kaže kuda ide RS, već se služi najgornim mogućim rečnikom, ali da neće da se s njim takmiči u „primitivizmu“, već će o bitnim pitanjima dati svoje stavove.

„Neću učestvovati u podeli srpskog naroda, jer je interes stabilnost i ekonomski napredak, a politika koju vodi Dodik ide prema sukobima“, rekao je Ivanić navodeći da želi mir u BiH i dobre odnose zemlje sa susedima.

Komentarišući učestale Dodikove optužbe prema Savezu za promene, Ivanić je istakao da „samo nepristojan i nevaspitan čovek može Srbe da deli na dan Božića i Dan RS“.

Odbacio je Dodikove tvrde da nije reagovao prilikom predlaganje britanske rezolucije o Srebrenici, ističući da je dao ogroman doprinos da se ta rezlucija ne usvoji, jer je svojim pismom koje je uputio evropskim zvaničnicima pokazao da svi o tom pitanju u BiH ne misle isto.

„Interes BiH je da se okrene razvoju, otvaranju novih radnim mesta, a ne šupljim i beskorisnim svađama i sukobima“, naveo je.

Prvi zadatak je, kaže, aplikacija BiH za članstvo u Evropsku uniju (EU) za koju očekuje da bude predata do kraja ovog meseca, a kaže da za to postoji značajna podrška evropskih zvaničnika.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh