Gradovi

Izbore u Srbiji prati ograničena posmatračka misija OEBS-a

VARŠAVA – Izbore u Srbiji pratiće ograničena posmatračka misija Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (OIDHR), a posmatrači će najverovatnije doći oko 17. marta, rekao je Tanjugu portparol OIDHR Tom Rajmer.

„Nisam još siguran u pogledu veličine i sastava posmatračke misije, ili broja dugoročnih posmatrača, ali to će biti na linijama poslednje misije koju smo slali da prati izbore u Srbiji 2014. godine,“rekao je on.

Ta misija je, kako je podstio, imala osnovni tim od 10 izbornih eksperata u Beogradu i 12 dugoročnh posmatrača koji su bili raspoređeni u grupama po dvoje u različitim delovima zemlje.

Plan, rasporeda za nove izbore još nije urađen, ali će biti zasnovan na tome da se obezbedi ujednačeno praćenje u zemlji i najobjektivnija moguća procena izbora, naveo je Rajmer.

Prema njegovim rečima, dolazak posmatrača nije vezan za stepen razvoja demokratije u Srbiji već za procenu OEBS-a koji format misije bi Srbiji mogao najbolje da pomogne u poboljšanju izbornog procesa u skladu da obavezama preuzetim članstvom u OEBS-u i drugim međunarodnim standardima.

Foto Tanjug, J. Pap/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh