Gradovi

Izetbegović pozvan u Tužilaštvo u svojstvu svedoka

SARAJEVO – Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pozvalo je Bakira Izetbegovića, lidera SDA i člana Predsedništva BiH, na saslušanje u slučaju protiv Bakira Dautbašića i Fahrudina Radončića, objavio je portal regionalne TV N1.

Pozivajući se na svoja saznanja, taj portal je objavio da će se Izetbegović u Tužilaštvu BiH pojaviti u svojstvu svedoka, u vezi iskaza o okolnostima imenovanja ambasadorke u Sloveniji Nermane Hadžijahić.

Podseća se da je Predsedništvo BiH imenovalo Nermanu Hadžijahić na mesto ambasadorke u Sloveniji pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Hadžijahić je imenovana kao kandidatkinja Saveza za bolju budućnost, iako iz ove stranke navode da njeno ime nikada nije prošlo zvaničnu proceduru u stranci kakva je inače praksa SBB-a.

Radončić je navodno Izetbegoviću poslao CV Nermane Hadžijahić nakon čega je Izetbegović na sednici Predsedništva odmah predložio njeno imenovanje što je, kako je kazao i sam Radončić, začudilo i njega.

Imenovanju Hadžijahić prethodile su sumnjive radnje između Bakira Dautbašića i Zijada Hadžijahića, inače zaposlenog u Američkoj ambasadi u Sarajevu.

Kako je tužilac Božo Mihajlović naveo na ročištu o određivanju pritvora Dautbašiću, u zamenu za mesto ambasadorke u Sloveniji, Hadžijahić je pokušao da u ambasadi SAD lobira za zaustavljanje istrage protiv Dautbašića.

Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh