Gradovi

Izvedena premijera predstave „Pijani“

BEOGRAD – Predstava „Pijani“ Ivana Viripajeva, u režiji Borisa Liješevića, premijerno je izvedena večeras na sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212.

Nova drama jednog od trenutno najizvođenijih ruskih i evropskih savremenih dramskih pisaca nove generacije smeštena je na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, gde je 14 likova -bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca i jedna prostitutka iz različitih razloga pijano.

To pijanstvo, međutim, samo je maska, preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive.

U tom „kolektivnom monologu“ neki od njih ipak dolaze do saznanja da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada.

„Pijani“ su filozofska komedija o otkrivanju i samospoznaji koja sadrže opomenu i poziv svima da se više ne boje i da se konačno prepuste životu.

Oduševljenje predstavom publika u Ateljeu 212, među kojom je bio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pokazala je velikim aplauzom i ovacijama glumcima koji su se nakon predstave nekoliko minuta zadržali poklanjajući se na sceni.

U predstavi inače igraju Marta Bjelica, Nebojša Ilić, Jelena Đokić, Isidora Minić, Bojan Žirović, Svetozar Cvetković, Dara Džokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Vuk Jovanović, Dejan Dedić, Branislav Trifunović, Strahinja Blažić i Jelena Petrović.

Komad je sa ruskog preveo Novica Antić, scenograf je Aleksandar Denić, kostimograf je Maja Mirković, a kompozitor Aleksandar Kostić.

Foto Tanjug/J.Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh