Gradovi

Jagodina: Film o porocima i problemima mladih

JAGODINA – Mladi stvaraoci okupljeni oko Srpske omladnske kulturne organizacije (SOKO) iz Jagodine, snimili su film o porocima i problemima mladih, čije je premijerno prikazivanje zakazano za 28. januar u Kulturnom centru.

Film pod nazivom „Život ispred svega“ biće posle premijere prikazan po školama kako bi mladima skrenuo pažnju i ukazao na koji način da rešavaju svoje probleme.

Koordinator tog projekta, zadužen za filmsku i pozorišnu umetnost SOKO, Miloš Milošević rekao je Tanjugu da je „ideja bila da se kroz film govori o problemima sa kojima se mladi danas najčešće suočavaju, pre svega srednjoškoloci i studenti“.

„Film je veoma edukativan i naša želja je da što više mladih ljudi vidi ovu priču“, rekao je Milošević, koji je sa Stefanom Adamovićem i režiser filma.

„U filmu se radio o pričama za koje se kaže da su „ponašanje mladih“, a u stvari to su ozbiljne priče zbog kojih mladi gube život“, rekao je Adamović Tanjugu.

On je dodao da je tokom snimanja bilo dosta problema, ali da su supeli da ih prevaziđu uz pomoć prijatelja i saradnika.

On se posebno zahvalio Fakultetu pedagoških nauka i Kulturnom centru u Jagodini.

U filmu glume Ivan Cvetković, Dušan Stošić, Ivana Bogosavljević, Nađa Janić, Ana Marković, Stefan Adamović, Miloš Milošević, Srba Savić, Sara Jevtić, Kristina Spasić, Petar Mitić, Danijel Stamenković, Igor Jovanović i Marta Bogosavljević.

Direktor fotografije je Srba Savić.

Foto Tanjug, D. Aničić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh