Gradovi

Jagodina: Novih deset centimatra snega, smetovi kod sela Crnče

JAGODINA – Na području Pomoravlja, Resave i Levča, u toku noći palo je novih deset centimetara snega, putevi su prohodni a zimske službe rade bez prestanka i drže situaciju pod kontrolom, rekli su Tanjugu predsednici opština, koji i rukovode Štabovima za vanredne situacije.

Snabdevanje strujom, vodom, gasom i toplotnom energijom je uredu, a rade sve škole.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, izjavio je Tanjugu, da grad normalno funkcioniše, otežan je saobraćaj, ali su svi putevi prohodni i stiže se do svih mesta.

Zimskoj službi u gradu u pomoć je pristiglo Javno komunalno preduzeće „Standard“ sa mašinama i ljudima.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Jagodine Miodrag Jeremić, izjavio je Tanjugu, je palo novih deset centimatara snega ali su „svi putni pravci probijeni osim u u selu Crnču, gde ima smetova“.

Tamo se ekipe Zimske službe, bore sa snegom, vrše probijanje, ali vetar nanosi novi sneg, dodao je on.

Jeremić je dodao da su „svi drugi pravci prohodni i autubuski i putnički saobraćaj može da se odvija normalano“.

U toku dana posipaćemo gradske ulice dodatnom količinom soli a lokalne puteve i seoske sokake rizlom, dodao je Jermić i napomenuo da je glavna ulica očišćena od snega a radnici „Standarda“ će pokušati u toku dana da očiste i ostale.

Sneg nije velik a najavljen je i prestanak padavina i to će biti od velike pomoći, zaključio je Jeremić.

Gotovo je ista sitauacija i u drugim opštinama Pomoravskog okruga: Ćupriji, Despotovcu, Paraćinu, Sviljancu i Rekovcu.

Predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević, izjavio je Tanjugu da je u Levču veoma hladno i veje vejavica, ali „sitauaciju držimo pod kontrolom“.

Svi putni pravci prvog prioriteta su prohodni i imamo koordinaciju sa Domom zdravlja, da se stiže u sva mesta gde je potrebno.

Uredno je snabdevanje strujom, vodom.

U Despotovcu, je takođe, situacija pod kontrolom, zimske i komunalne službe čiste ulice i putne pravce, a snabdevanje strujom, vodom je uredu, rade telefinske linije i sve opstinske institucije, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Dejan Nedaović.

Načlenik Školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević, izjavio Tanjugu, da ni u jednoj od 52 osnovne i srednje škola, sa sa 24.500 učenika nije obustavljena nastava. Sve rade normalno.

U Pomoravlju i dalje pada slab sneg, nošen vetrom, a temperatura je minus pet.

Foto Tanjug/J. Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh