• Gradovi

  ЈАГОДИНА ОДЛИЧАН ДОМАЋИН КОШАРКАШИМА У КОЛИЦИМА

  У суботу 10.10.2020. године у Хали портова ЈАССА у Јагодини је одиграна пријатељска утакмица кошарке у колицима између ККК „Наис“ и ККК „Соко“. Организатори утакмице су Град Јагодина, Јагодински спортски савез, Савез кошаркаша у колицима Србије и ККК „Наис“. Нишлијама је на мегдан изашао фаворизовани ККК „Соко“, клуб који је формиран почетком маја прошле године, али је састављен је од играча вишеструког шампиона Србије, ККК „Сингидунум“. ККК „Соко“ је оправдао улогу фаворита и убедљиво победио ККК „Наис“.

  Екипа ККК „Наис“ је и пре утакмице најављивала да је резултат у другом плану, већ је циљ уигравање екипе за наредну сезону која почиње за неколико седмица. Тренер Миљан Хаџовић је експериментисао на позицији градитеља игре са Овунчом Ердевичилером, а дао је шансу и велику минутажу свим играчима.

  „Резултат нам је био у другом плану. План је био да утакмицу играју сви којим током сезоне нису много играли. Задовољан сам колективном игром у одбрани, јер смо свели једну нападачку екипу на испод 50 поена. Посебно је у одбрани индивидуално задовољио Стевановић-Орељ чија је игра обиловала дефанзивним скоковима, блокадама и пресеченим лоптама. Транзиција из одбране у напад је била лоша, осим код Пераловића. Брине ме велики број промашених зицера од играча од којих се очекује највише. У реализацији је на висини задатка једино био Нонковић, који би са новим колицима био откровење следеће сезоне. Наставићемо да радимо и да играмо пријатељске утакмице.“ – рекао је тренер и играч ККК „Наис“, проф. Миљан Хаџовић.

  Оцена свих учесника је да је домаћин у организацији утакмице био беспрекоран. Представници оба клуба нису крили одушевљење гостопримство и условима у Јагодини.

  „Захваљујем се Граду Јагодина у Јагодинском спортском савезу што су нас угостили у Јагодини. Услови за организацију утакмица, чак и турнира кошарке у колицима су беспрекорни, док је гостопримство беспрекорно. ККК „Соко је кренуо да се и такмичи и драго ми је да је у нашој историји прва утакмица одиграна против наших спортских пријатеља из Ниша. ККК „Наис“ постаје организационо  врло, врло озбиљан клуб за наше услове.“ – само речи хвале за домаћине и противнике је имао први човек ККК „Соко“, пуковник Веселко Плазачић.

  Иницијатива за ову утакмицу је кренула од познатог јагодинског спортисте и спортског радника, Немање Ивановића, бившег студента Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу. Присутне је поздравио и Зоран Глигоријевић, председник Јагодинског спортског савеза.

  „Одигравање ове утакмице је почетак организације многих спортских активности особа са инвалидитетом. Трудили смо се да будемо добри домаћини, а од ових људи смо пуно научили. Фасцинирани смо са њима. Врата нашег града су за њих увек отворена.“ – рекао је Зоран Глигоријевић.

  Утакмици је присуствовао и генерални секретар Савеза кошаркаша у колицима Србије, Младен Пајевић, са обећањем да ће једно коло првенства Србије наредне године одиграти у Јагодини.

   

  ККК „Наис“ : ККК „Соко“ 19:45 (12:2, 11:7, 14:4, 8:6)

  Судије: Здравковић (Ниш), Сибиновић (Ниш)

  Хала спортова ЈАССА, Јагодина

  ККК „Наис“: Васиљковић 3, Пераловић 2, Хаџовић, Шимандли, Крстић, Стевановић Орељ, Като 2, Ердевичилер 4, Нонковић 6, Динић 2, Костић (кап.).

  ККК „Соко“: Јовановић 4, Цвијановић 13, Рабреновић, Вукашиновић 12, Плазачић 8 (кап.), Митровић 8.

   

  Марко Александровић

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com