Novosti online

Један од најбољих кувара убио се због преваре с вином

Лондон – Кувар Беноа Виоле, чији је ресторан у Швајцарској проглашен за најбољи на свету у децембру прошле године, убио се, како се сумња, због милион фунти тешке преваре с винима, објавио је британски „Гардијан”. Виоле (44) је тако наводно претрпео губитак од 1,4 милиона фунти, пренео је Танјуг.

Позивајући се на неименоване изворе, швајцарски часопис „Билан” објавио је да је Виоле био једна од жртви преваре компаније која је продавала ретка вина, али их никад не би испоручила.

Виоле је 1. фебруара пронађен мртав у својој кући. Швајцарска полиција је тада саопштила да верује да је кувар, чији ресторан има три „Мишленове” звезде, извршио самоубиство. Швајцарски портал „24 сата” навео је да је Виоле, који је рођен у Француској, требало у Паризу да присуствује церемонији поводом покретања новог „Мишленовог водича”.

Пре шест месеци умро је његов ментор и претходник у ресторану Филип Рошат. Виоле је у ресторану радио од 1996. године, а преузео га је са својом супругом Бриџит 2012. године пре него што је добио француско држављанство.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh