Gradovi

Joksimović i Fuhtel: Nemačka najveći bilateralni donator

BEOGRAD – Ministarka za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović sastala se danas sa nemačkim državnim sekretarom u saveznom Ministarstvu za ekonomiju i razvoj Hans Joahim Fuhtelom, koji je pohvalio postupanje Srbije tokom migrantske krize i istakao značaj evropskog puta Srbije.

Fuhtel je rekao da je Nemačka zaokupljena problemom migrantske krize koja znatno utiče na javno mnjenje te zemlje i pohvalio postupanje Srbije po tom pitanju, istakavši da reagovanja u takvim situacijama pokazuju ko su pravi partneri.

On je ocenio da je Srbija pokazala da ima efikasne kapacitete kao država, što je doprinelo jačanju poverenja u našim bilateralnim odnosima, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Fuhtel je naglasio da će dalje unapređenje investicionog ambijenta, nova zakonska regulativa i pojednostavljivanje i skraćivanje procedura za razne dozvole biti stimulativni za nemačke investitore.

Joksimović i Fuhtel su se sagasili da je evropski put Srbije od izuzetne važnosti za bolje i još efikasnije uređenje zemlje, za regionalnu stabilnost, gde Nemačka jasno prepoznaje i vrednuje konstruktivan doprinos Srbije, ali što je za građane najvažnije, za stvaranje ambijenta za dolazak novih investitora.

Ministarka je naglasila da vlada predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem ceni partnerstvo sa Nemačkom koju smatra jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije.

Ona je posebno naglasila činjenicu da je Nemačka najveći bilateralni donator Srbije, sa više od 1,6 milijardi evra donacija u poslednjih 15 godina razvojne saradnje.

Istakla je da je za vladu važno da to jasno predoči građanima Srbije, koji nisu dovoljno upoznati sa ovom činjenicom.

Joksimović je zahvalila na podršci Nemačke za otvaranje prvih poglavlja i izrazila očekivanje de će se i ove godine nastaviti dinamika evropskih integracija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh