• Gradovi

  Још нема пријава за учешће на изборима за градоначелнике општина на северу Косова

   Пет дана од почетка рока за пријављивање за учешће на изборима за градоначелнике четири општине на северу Косова ниједна политичка странка, појединац или грађанска иницијатива није поднела пријаву за учешће на изборима, кажу у Централној изборној комисији (ЦИК). Портпарол ЦИК-а Ваљмир Ељези је за приштинску агенцију Косовапрес рекао да од 9. априла када је почео рок за пријављивања учешћа на изборима нема још ниједне пријаве за учешће на изборима.

  „Могу да потврдим да до овог тренутка није било ниједног политичког субјекта који је поднео захтев за потврђивање за учешће на изборима. Ми сигурно је чекамо да до окончања рока за пријаву, 18. априла до 24 сата добијемо пријаве од политичких субјеката”, рекао је он, јавља Бета.

  Предвиђено је да се потврђивање и објављивање политичких субјеката и кандидата обави 22. априла, одређивање редоследа на гласачком листићу 28. априла, док је рок за одређивање ограничења трошкова за кампању 12. април.

  Подношење захтева за акредитовање организација за посматрање изборног процеса ће почети 9. априла и завршиће се 12. маја, док ће се именовање општинских изборних комисија (ОИК) обавити 15. априла.

  Пријављивање за регистрацију бирача ван Косова ће почети 25. априла и завршиће се 30. априла, док је пријављивање за регистрацију бирача са посебним потребама од 9. до 13. маја.

  ЦИК је одлучила да се изборна кампања организује од 13. до 17 маја.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com