Gradovi

Josipović ostao na čelu stranke uprkos ponuđenoj ostavci

ZAGREB – Rukovodstvo stranke „Napred Hrvatska! – Progresivni savez“ odlučila je večeras tokom tajnog glasanja da odbaci ponuđenu ostavku Ive Josipovića na mesto predsednika stranke, poklonivši time, uprkos izbornom neuspehu, poverenje svom osnivaču i bivšem predsedniku Hrvatske u daljem radu.

Josipović, čija stranka nije uspela na parlamentarnim izborima u novembru da pređe cenzus, odlučio je u ponedeljak da svoj mandat stavi na raspolaganje stranci.

Odluku da odbace ostavku Josipovića je medijima nakon održane sednice predsedništva saopštio glavni sekretar stranke i predsednik izbornog štaba Mislav Žagar, prenela je agencija Hina.

„Glasanju je od 63 člana predsedništva stranke pristupilo njih 40, od čega se njih 39 izjasnilo da žele da Ivo Josipović i dalje nastavi da obavlja funkciju predsednika stranke, dok je ponuđenu ostavku prihvatila jedna osoba“, rekao je Žagar.

Predsedništvu stranke obratio se i Josipović, koji je zahvalio članovima na ukazanom poverenju, pojasnivši da je smatrao „ispravnim postupkom i delom demokratije da se nakon lošeg rezultata ponudi ostavka i pita članove i članice stranke da li žele novog predsednika“.

„Moje srce i dalje kuca za ovu stranku“, istakao je bivši hrvatski predsednik.

„Mogu još samo da kažem da nas sve zajedno još čeka jako puno posla, da sam uveren da za nas ima mesta na političkoj sceni, da sam uveren da vrednosti za koje se zalažemo – pravednog društva, društva koje ide prema razvoju i progresu – da je takva vizija društva ispravna i da će je prepoznati i građanke i građani na nekim drugim izborima, ali i mogući koalicijski partneri“, poručio je Josipović.

Foto Tanjug, Z. Žestić (arhiva)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh