• Politika

  Jovanov: Licemerne izjave Dragana Šutanovca

  BEOGRAD – Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov ocenio je danas kao licemerne izjave lidera DS Dragana Šutanovca u kojima pominje preduzetnike i male privrednike, ističući da je još licemernije što sadašnju vladu optužuje za nepostojeće veze sa tajkunima lider stranke koja je imala svoje partijske tajkune.

  Šutanovac je još jednom potvrdio da je jedina politika njegove stranke „što gore, to bolje“ i da zato ne treba da čudi što su, gde god su bili na vlasti, od mesne zajednice do republičkog nivoa, iza sebe ostavljali pustoš i haos, naveo je Jovanov u pisanoj izjavi.

  „Neverovatno je licemerno da uopšte spominje preduzetnike i male privrednike, čovek koji na ruci nosi sat u vrednosti njihovog desetogodišnjeg poreza i koji je iste te preduzetnike lično hteo da bije, samo zato što ne misle kao on“, istakao je Jovanov, saopšteno je iz SNS.

  On ocenjuje da je još licemernije da sadašnju Vladu, za nepostojeće veze sa tajkunima, optužuje lider stranke koja je imala svoje prave, partijske tajkune, koji su, kako navodi, kupovali sve i svašta po Srbiji, od fabrika i njiva, do novina i medija, ali uvek na štetu države i naroda, i uvek na korist Demokratske stranke i njenih funkcionera.

  „Srpska napredna stranka, za razliku od Šutanovca, želi snažnu, modernu i normalnu Srbiju i svakoga dana sređuje haos koji su Šutanovac i njegovi partijski drugovi ostavili, i u tom poslu nas neće ni zaustaviti, ni pokolebati lažne optužbe Šutanovca i njemu sličnih“, poručio je Jovanov.

  On kaže i da misao Šutanovca da „vlast koja guši mala preduzeća, a gleda kroz prste velikim poreskim dužnicima nije država svojih građana“ nije uspeo da razume i šta je time hteo da kaže.

  Sutanovac je ranije danas saopštio da vlada ne bi trebalo da „gleda kroz prste“ velikim poreskim dužnicima, a da pri tome, kako je ocenio, guši mala i srednja preduzeća.

  „Umesto što Vlada planira da zaposli 100 novih inspektora čiji bi zadatak bio da sankcionišu male, pozivamo Vladu da primeni Zakon i natera velike poreske dužnike da svoj porez plate“, naveo je Šutanovac u pisanoj izjavi i istovremeno zatražio smenu direktora velikih državnih gubitaša.

  Foto Tanjug/ J. Pap, arhiva

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com