• BG

  Jovanović (DSS): Nema kontakta sa SzS, razgovarao sam sa Šapićem

   

   

  Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je nezadovoljstvo gradjana režimom u Srbiji „apsolutno opravdano“, ali i da se protestima trebalo prići „neuporedivo odgovornije“ nego što je uradjeno.Jovanović je u intervjuu za današnje izdanje lista Danas, ocenio da se protest vodio prilično nespretno, jer je sve bilo „šaroliko u svakom pogledu i bez jasne strategije“.

  „Ljudi često prave paralelu sa oktobrom 2000. ali je ona pogrešna. Politički, pa ako hoćete i ekonomski i demografski su stvari neuporedive i svaka ponaosob, a kamoli sve zajedno, smanjuje šanse za uspešnu političku akciju koja bi potekla sa ulice“, naveo je lider DSS-a.

  Na pitanje da li postoji kontakt DSS sa Savezom za Srbiju, Jovanović je odgovorio da ih nema više. „Pokušavali smo da ukažemo na neke stvari povodom protesta i zvanično i privatno i javno ali to očigledno nije imalo do koga da dopre. Primili smo to k znanju i idemo dalje“, dodao je Jovanović.

  On je kazao da se pre nekoliko dana sreo sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, što je i Šapić potvrdio. „Mogu vam reći da je razgovor bio više nego osvežavajući i da je zaista odudarao od onoga na šta sam inače navikao u ovom našem političkom mulju“, rekao je predsednik DSS.

  Kampanju SNS-a „Budućnost Srbije“, Jovanović je nazvao „putujućim cirkusom sa kidnapovanom publikom“.

  „Zapravo, sve je to zajedno meni delovalo tužno i to je ono što mora da se menja. Za početak bi promenom izbornog sistema i glasanjem za čoveka po imenu i prezimenu mogli u velikoj meri da razbijemo monolitnost političkih stranaka u Srbiji i samim tim suzbijemo partitokratiju i politički klijentelizam najgore vrste jer se sada već graniči sa prostitucijom – kakav vlada u Srbiji“, rekao je Jovanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com