Novosti online

Јовановски и Мугуруза прве на терену

Краљево – Први сусрет у мечу Б групе Фед купа између женских тениских селекција Србије и Шпаније у краљевачкој спортској хали одиграће Бојана Јовановски и Гарбине Магуруза. Тако је одређено жребом коме је присуствовао Жак Дупре, представник Међународне тениске федерације, Робето Раниери, главни судија, председници оба тениска савеза, домаћина и спонзора.

Тај сусрет почеће сутра у 13 часова, а одмах после тога на терен ће изаћи Јелена Јанковић и Карла Суарез Наваро. Сутрадан, такође са почетком у 13 часова, уследиће и дуел првих рекета селекција Јелене Јанковић и Гарбине Мугурузе, а онда Бојане Јовановски и Карле Суарез Наваро.

Меч се завршава игром дублова: Србију би требало да представља Ивана Јоровић и Нина Стојановић, а Шпанију Лара Аруабарена и Лудрес Домингез Лино. Но, да ли ће тако и бити одлучиће селекторке

Татјана Јечменица – Јевтић и Гончита Мартинез, јер имају право измене дублова све до сат времена пре почетка.

После обављеног жреба обе селекције су се појавиле пред новинарима.

– Залечена је повреда рамена, осећам се добро и спремна сам за меч. Са Магурузе сам играла пре четири, пет година тада сам победила, али ће сада бити теже. Но, у форми сам и борићу се – истакла је Јовановски.

На ранију убедљиву победу над Карлом Сурез Наваром подсетила је и Јелена Јанковић додајући:

– Сваки сусрет је ново искушење. Биће то тежак меч, али даћемо све од себе да изађемо као победници. Ја сам већ говорила да волим да играм за репрезентацију, имамо добру атмосферу у екипи, одличне услове у хали, нашу публику.

Шпанкиње су изразиле задовољство жребом.

– Сматрамо да је за нас жреб одличан. Тај први меч биће тежак. Знам да сам сада фаворит и надам се победи – истакла је Мугуруза.

Обе селекције у знак спорта и пријатељства засадиле су у парку, на тргу Јована Сарића по једну садницу јоргована, покрај оног првог који је прошле године, током Дејвис купа, засадио Новак Ђоковић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh