Gradovi

Juratović: Siguran sam da desnica ne može da ometa put Srbije

BEOGRAD – Ulazak desničarskih, odnosno antievropskih partija u parlament mogao bi Srbiju da dovede u totalnu izolaciju, smatra Josip Juratović, član nemačkog Bundestaga, koji dodaje da je istovremeno uveren da građani Srbije znaju gde im je budućnost.

„Politika Srbije je jasan put u Evropsku Uniju koja, po mom mišljenju nema aletrantive. Sve ostalo bi vodilo u totalnu izolaciju na ovim prostorima. Srbija je geografski okružena članicama Unije ili državama koje žele u Uniju, tako da bi manji ili veći ulazak desnih struktura ometao dalje procese. Siguran sam da građani Srbije znaju gde im je budućnost i zbog toga smatram da desnica nije u mogućnosti da ometa taj put“, kaže Josip Juratović u razgovoru za Tanjug.

Na pitanje kako bi Nemačka reagovala da građani Srbije delom poklone poverenje desničarskim strankama, Juratović kaže:

„Takvih grupacija ima uvek i svuda. I Evropa ima svoje desničare koji destruktivno deluju po pitanju budućnosti, i vrlo smo ih svesni tako da takav izbor birača neće uticati na mišljenje o Srbiji i građanima Srbije. Sa druge strane, logično je da pojedine izjave dovode u pitanje koliko su dalji procesi realni“.

Juratović dodaje da je Bundestag dovoljno svestan i da ima jasan pregled procesa tako da bi ulazak desnice samo naterao članove nemačkog Parlamenta na dublje razmišljanje o eventualnom ometanju ulaska Srbije u Evropsku Uniju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh