Gradovi

Kacin: Ruska Duma se meša u unutrašnje stvari CG

PODGORICA – Ruska Duma se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, smtra slovenački ambasador pri NATO Jelko Kacin, a povodom ruskog stava iznetog u razgovoru sa predstavnicima opozicionog Demokratskog fronta, da bi Crna Gora trebalo da bude uređena po švajcarskom modelu neutralnosti.

Takva izjava predstavnika ruske Dume pravno znači mešanje u unutrašnje stvari jedne države, kaže Kacin i dodaje da je ruski predlog neuobičajen u diplomatskoj praksi, ali i dodaje da je u ruskom maniru vođenja spoljne politike.

„Generalno, kao ambasador pri NATO, ne bih komentarisao takve ruske izjave, ali ono što mogu kazati jeste da je predlog Moskve vrlo neuobičajen, jer se tiče uređenja jedne suverene države. Moram da kažem da je predlog krajnje neobičan, ali je i sa druge strane „veoma ruski“, odnosno u stilu Moskve“, kazao je Kacin za Pobjedu, prenela je RTCG.

Ideju o Crnoj Gori kao „balkanskoj Švajcarskoj“ lansirao je potpredsjednik ruske Dume Sergej Željeznjak na sastanku u Moskvi sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićem i Predragom Bulatovićem.

Foto Tanjug/Z. Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh