Gradovi

Kancelarija za KiM odbacila navode Galučija o Ivanoviću

BEOGRAD – Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev odbacio je danas navode bivšeg američkog diplomate i predstavnika UN na Kosovu i Metohiji Džeralda Galučija o umešanosti Beorada u utamničenje Olivera Ivanovića.

Kozarev je naveo i da takvi navodi imaju za cilj stvaranje razdora između tamošnjih Srba i Srbije.

“Ta ideja je toliko monstruozna i besmislena da i ne zaslužuje komentar. Zato se bojim da glavna intencija autora nije da iskaže brigu za sudbinu Ivanovića, već da stvori razdor između Srba na Kosovu i Metohiji i onih koji jedini iskreno brinu za njihovu sudbinu”, rekao je Kozarev Tanjugu.

Kozarev poručuje da je svako ko je spreman da se na bilo koji način pridruži inicijativi za oslobađanje Ivanovića od političkog progona i da pruži doprinos raskrinkavanju podlih namera onih koji su osudili nevinog čoveka dobrodošao, ali da je Galuči u tekstu objavljenom na sajtu Transkonflikta izneo neistinu o umešanosti Beograda u Ivanovićemo utamničenje.

“Gospodin Galuči je u svom tekstu imao nekoliko oštroumnih opservacija koje valjano opisuju situaciju na Kosovu i Metohiji. Međutim, autor nije toliko lucidan, a možda i sasvim svesno iznosi neistinu, kada spekuliše o navodnoj umešanosti Beograda u Ivanovićevo utamničenje”, naveo je Kozarev.

Vlada Srbije i njeni predstavnici, kako je istakao, nastoje da na sve načine pomognu Ivanoviću i njegovoj porodici, što je očigledno svakom građaninu.

Navodi i da je indikativno što sve veći broj “mutivoda, bivših diplomata i analitičara ima potrebu da se oglasi u trenutku kada Srbija ekonomski i politički jača, a svima im je zajedničko samo jedno – interes da naša država bude što slabija i beznačajnija, a narod razjedinjen”.

“U prošlosti smo videli previše takvih kampanja i njihov ishod nikada nije išao u korist našeg naroda i države. Naš narod je naučio lekciju i sigurno neće nasedati na ovakve i slične pokušaje razbijanja jedinstva Srba na Kosovu i Metohiji i njihove države Srbije”, poručio je Kozarev.

Galuči je izjavio da je „nezamislivo da je Ivanović naređivao da se neko ubije ili da je učestvovao u bilo kakvim akcijama te vrste“, ali i da je Beograd želeo i “izgleda da i dalje želi” da se Ivanović “skine sa scene”.

„Srpska vlada želi više nego išta da se približi EU, a kosovske Srbe vidi kao nepotrebne, ali i koristi ih kao štap kojim udara ka Prištini. Navodno je Beograd sugerisao međunarodnim istražiteljima da ‘uzmu’ Ivanovića kada su oni tražili ‘glavu jednog kosovskog Srbina'“, istakao je Galuči.

Foto Tanjug, Boki, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh