Gradovi

Kandidat republikanaca u SAD u besu oborio na zemlju novinara Gardijana

Policija je optužila kandidata za Kongres američke Republikanske stranke za fizički napad posle okršaja s novinarom lista Gardijan koga je navodno bacio na zemlju i slomio mu naočare.

Sukob kandidata republikanaca u državi Montani za člana Kongresa Grega Djanfortea i novinara Bena Džejkobsa dogodio se sinoć, tokom predizbornog skupa organizovanog u republikanskom štabu u Bozmanu, u Montani, prenosi danas britanski list Gardijan.

„Greg Djanforte me je bacio na zemlju i slomio mi naočare“, napisao je novinar Ben Džejkobs na svom Tviter nalogu. Incident se dogodio pošto je novinar postavio pitanje o zdravstvenom sistemu.

Gardijan navodi da je republikanski kandidat telom naleteo na njega i srušio ga uzvikujući „Nosi se odavde“. Drugi prisutni su potvrdili njegovu priču.

Novinar Bazfida (BuzzFeed) Aleksis Levinson je preko Tvitera napisao da je Džejkobs ušao u sobu gde je ekipa lokalne televizije bila postavljena za intervjuu sa republikanskim kandidatom i da je odjednom čuo da je nešto tresnulo i video noge novinara u vazduhu kad je pao na zemlju.

Novinarka Foks Njuza je navela da je Djanforte zgrabio Džejkobsa za vrat sa obe ruke i srušio ga na pod, kada mu je ovaj postavio pitanje.

Ona je rekla da su ona i producenti s njom s nevericom gledali dok je Djanforte počeo da udara novinara i da viče nešto u stilu „smučilo mi se sve ovo“. Ona je rekla da nisu videli da je novinar na bilo koji način fizički napao Republikanca koji je otišao pošto je dao izjavu zamenicima lokalnog šerifa.

U saopštenju iz štaba republikanskog kandidata navodi se da je okršaj dogodio kad je Djanforte davao intervju.

„Ben Džejkobs iz Gardijana ušao je u kancelariju bez dozvole, mahao je snimačem u Gregovo lice na agresivan način i počeo da ga uznemirava pitanjima“, navodi se u njihovom saopštenju.

Republikanski kandidat je zatim zatražio od novinara da izadje iz sobe i spusti diktafon, što on nije uradio, i onda ga je zgrabio za ruku i okrenuo zbog čega su oboje pali, dodaje se u saopštenju.

Policija je kasnije saopštila da je Djanforte optužen za fizički napad.

Gardijan je napisao su „uznemireni“ zbog tog incidenta a članovi Demokratske stranke u SAD zatražili su od Djanfortea da povuče kandidaturu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh