Gradovi

Karamarko: Javnost ima pravo da zna istinu u slučaju Crnoje

ZAGREB – Predsednik HDZ-a i potpredsednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko poručio je večeras da ne pristaje na linč i da javnost ima pravo da zna šta je istina u slučaju ministra branitelja Mije Crnoje, prenose hrvatski mediji.

„Ne pristajem na javni linč. Javnost ima pravo da zna šta je istina u slučaju ministra Crnoje. To želim i ja da znam. Svakom čoveku, pa i ministru Crnoji treba omogućiti da iznese svoju stranu priče. Nikome ne može biti presuđeno pa niti u ovako žustrom javnom suđenju“, napisao je Karamarko na svom Fejsbuku i poručio da hrvatska vlada neće donositi odluku pre nego što ministar iznese svoju stranu priče, prenosi Hina.

„Ako se pokaže da su optužbe protiv Crnoje tačne, Vlada će odlučiti o sankcijama, ali ne pre nego što budemo imali priliku i njega čuti“, istakao je Karamarko.

Ministar branitelja Mijo Crnoja zapretio je ranije danas medijima tužbama zbog afera iznetih poslednjih dana o njegovom prebivalištu i nasilništvu.

U saopštenju iz jegovog kabineta su saopštenjem odlučno opovegnuti medijski napisi koji su, kako se navode, doveli u pitanje integritet i čast ministra Crnoja.

„Sve što je proteklih dana izgovoreno u medijskom prostoru u vezi ministrovog stambenog pitanja, navodnog nasilničkog ponašanja te nepoštovanja pravne države, ovim putem najodlučnije demantujemo“, navodi se u saopštenju.

Ranije danas iz istog ministarstva je saopšteno da Crnoja nikada nije tražio izradu registara „agresora i izdajnika“, te da to svakako neće biti prioritet rada tog ministarstva, iako je on to uradio u više navrata pre i posle izbora u Saboru, a u tome ga je podržao i vicepremijer Tomislav Karamarko, koji je i lider HDZ, stranke iz koje Crnoja potiče.

TANJUG/ Foto FAH/ Dario Grzelj/

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh