Gradovi

Kazna za Amerikanca koji je izbo tinejdžera – izvinjenje

BEOGRAD- Njujorčanina Lukasa V. (17), koji je u oktobru prošle godine povredio Beograđanina Toma Ćulafića (19), okončan je danas tako što mu je izrečen takozvani vaspitni nalog, kojim mu je naloženo da se izvini oštećenom, preneli su danas beogradski mediji.

U Sudu i tužilaštvu, međutim, nije bilo moguće dobiti ni potvrdu ni demanti ove informacije jer zakon štiti maloletnike, te se takve informacije ne iznose u medije.

Pozivajući se na svoja saznanja, mediji pišu da je Više tužilaštvo predložilo da se Lukas V. ne goni krivično već da mu se izrekne vaspitni nalog.

Tužilaštvo je napad Lukasa V, koji je krivicnom prijavom policije bio tretiran kao pokušaj ubistva, prekvalifikovalo u nanošenje lakih telesnih povreda i ponudilo okrivljenom priznanje krivice.

Sporni incident se dogodio prošle godine izmedu u noći između 24. i 25 oktobra na Kalemegdanu, a mediji su tada prenosili da je Ćulafić izboden nožem.

Lukas je početkom novembra pušten iz pritvora da se brani sa slobode uz jemstvo od 25.000 evra, zabranu napuštanja boravišta i privremeno oduzimanje pasoša.

Ćulafić je igrač košarkaškog kluba Partizan.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh