Gradovi

Keri: Trampova administracija će morati da se izjasni o klimi

VELINGTON – Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da će nastaviti da čini napore u sprovođenju Pariskog sporazuma o globalnom zagrevanju do 20. januara, kada odlazeći američki predsednik Barak Obama prepušta dužnost republikancu Donaldu Trampu.

Nakon posete Antartiku, Keri je na Novom Zelandu rekao da će Obamina administracija učiniti sve što je moguće u preuzimanju odgovornosti za buduće generacije, a da će Trampova administracija morati da se izjasni o klimatskim promenama takođe.

Prema navodima AP, Keri se dugo zalaže za sprovođenje Pariskog sporazuma, ali je sada to ugroženo, ako se uzmu u obzir Trampove izjave tokom kampanje da će otkazati učesće SAD u tom sporazumu.

Prema sporazumu, koji je stupio na snagu ovog meseca, zemlje su se dogovorile da ograniče globalno zagrevanje na dva stepena Celzijusa.

Mark Ralston/Pool Photo via AP

Preview

Slide

John Kerry, John Key

Slide

John Kerry

Slide

Slide

John Kerry, John Key

Slide

John Kerry, John Key

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da će nastaviti da čini napore u sprovođenju Pariskog sporazuma o globalnom zagrevanju do 20. januara, kada odlazeći američki predsednik Barak Obama prepušta dužnost republikancu Donaldu Trampu. AP foto – Mark Ralston/Pool Photo via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh