Gradovi

Kidnaperima Pavlovića smanjene kazne zatvora

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za po nekoliko godina kazne četvorici okrivljenih za kidnapovanje i prebijanje Ivana Pavlovića u januaru 2010. godine i pravosnažno ih osudio na na kazne od četiri do sedam godina zatvora, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Pavlović nikad nije nađen, a njegov nestanak je prijavljen dan nakon otmice, navodi se pored ostalog u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Saši Čotriću je kazna smanjena sa devet na šest godina zatvora, Dejanu Vasiljeviću i Vladimiru Petrovu sa sedam na četiri i po godine zatvora, a Ivanu Mihailoviću sa šest na četiri godine zatvora.

Naime, Apelacioni sud je zaključio da oni nisu izvršili krivično delo otmice za koje su optuženi, već da su prva trojica krivi za protivpravno lišenje slobode pokojnog Pavlovića, a Mihajlović za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Čotrić, Petrov i Vasiljević su osuđeni jer su Pavlovića, inače vlasnika firme za video-nadrzor, 30. januara 2010. godine po prethodnom dogovoru zajedno sa NN licem obmanom namamili da dođe u kuću u Mirijevu kako bi navodno postavio sigurnosne kamere.

Po dolasku Pavlovića, oni su ga držali zatvorenog najmanje tri sata a za to vreme su ga tukli, nakon čega se Pavloviću gubi svaki trag, navodi se u presudi.

Mihailović je osuđen jer je nakon toga prikrio tragove sa mesta izvršenja krivičnog dela da ostali ne bi bili otkriveni.

On je pomogao Vasilijeviću i Petrovu, koji su prethodno na više mesta izlupali malter i oprali pod u kući, da iz nje iznesu kese u kojima se nalazio obijeni malter, koje su zatim izbacili u kontejnere na više lokacija u Mirijevu.

Foto/Freeimages.com, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh