Analize I Kolumne

Кључ

dr VukadinovicЂе рече кључ !

Само је један кључ прави кључ, а то је кључ од луднице.

Шта год да закључаш,

ти образ понесеш са собом,

а образ ти је највредније

и не може се закључати,

да се не упрља.

Ђе рече кључ јер одмах видех да ти и не знаш шта је кључ.DR Vukadinovic

Кључар сефа у банци чува кључ да лопов не однесе џак пара, а владари света су покрали све, а да ни један џак нису подигли.

Наспрам њих, оном маскираном јадничку што се зноји бежећи после пљачке банке требало би још дати и неки роковник или привезак за успомену.

Кључар затвора је школовани кључар, али реално, није никаква власт.

Он својим кључем може само да одкључа ономе ком истекне робија и да му још каже „Фала лепо на сарадњи, дођите нам опет“.

Кључар затвора мора да пази како прича са својим клиентом јер никад није сигуран, да ли је то бивши или будући министар.

Сви памтимо да су затвори  увек били наши универзитети, можда је само “Мегатренд“ нешто квалитетнији. Уосталом какав смо народ време је да затвори постану и академија наука, ово са докторатима је већ превазиђено. Зато ти је кључар затвора отпилике као портир факултета – нит је видо ко је ушо, нити познаје оне који су изашли.

Да смо озбиљна држава укинули би Министарство здравља, а основали агенцију за чување кључа од луднице.

Уосталом, од када су они паметни и за то школовани, рекли да здравље није само одсуство болести већ социјално физичко и психичко благостање , у овој земиљи више и нема здравих, ни да их за партију таблића окупиш.

Па ако већ нема здравих, шта ће нам и Министарство здравља?

А напредица и благостање нас толико притисли да  – ко до сад није полудео тај није нормалан, па је велика мука ко ће имати предност да за њим луднички кључ уради „клик“.DR VUKADINOVIC POTAPA BROD

Мада, кад човек погледа ове који доводе пацијенте, све чешће се пита, ко је пратиоц, а ко има упут? Изгледа да и ови који доводе у лудницу понекад имају дилему, да ли их је дочекао психијатар или је неки од пацијената навуко мантил?

Неки од нас су од када се смањује број постеља за пацијенте у лудницама , од муке прихватали радна места у лудници.

Напредне европске државе нас „зарад демократије уче да смањујемо луднице“. Схватили и они да нас је много да у њих сви станемо, схватили и они да је цела земља лудница, па то прекрстили у демократија.

Са друге стране, ми запели пошто-пото и на силу да се угурамо у паневропску лудницу. Дошло је време да се тражи протекција да се уђе у лудницу.

И зато ти кажем, само је кључ од луднице прави кључ, а ја се и дан данас питам: ко га је сакрио?

др Драган Вукадиновић

1 Komentar

1 Komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh