Gradovi

Ko je manipulisao, a ko se penjao na balkon u izbornoj noći?

BEOGRAD – Raspravu o amandmanima na predloge i izmene zakona iz oblasti pravosuđa obeležila je polemika između poslanika SNS i Dveri o tome ko je nasilnik, ko je manipulisao izbornim rezultatima, a ko je u izbornoj noći „skakao po balkonima i jurio žene po hodnicima“.

Rasprava je počela kada je Milimir Vujadinović (SNS) govoreći o amandmanu na predloženi zakon o sprečavanju nasilja u porodici rekao da bi voleo da postoji predlog „koji može da zaštiti žene koje se nađu na udaru neodgovornih političara željnih kojeg procenta i koji su spremni da potegnu sva sredstva kako bi namakli procenat i našli se u ovom domu, a tobože se zalažu za tradicionalne porodične vrednosti“.

„Cela Srbija je imala priliku da vidi na televiziji, jutjubu i preneli su svi štampani mediji, to što su gospoda radila, kako su skakala po balkonima, kako su jurili žene po hodnicima, kako su posle ponoći đipali po RIK-u ne bi li navukli neki procenat da uđu u ovu skupštinu“, rekao je njegov stranački kolega Srbislav Filipović i dodao“

„I pošto su tamo skakali po izbornoj Komisiji, pošto su napadali žene, danas dolaze ovde da pričaju nama protiv nasilja. Nema smisla“.

Na te izjave odgovarali su poslanici Dveri Srđan Nogo i Marija Janjušević.

Nogo je rekao da nije razumeo Vujadinovića i upitao kakve to veze ima sa temom kako je SNS manipulisala u izbornoj noći RIK-om.

„To mi nije bilo najjasnije tako da mislim da manipulacije Dejana Đurđevića i SNS u izbornoj noći nisu u vezi sa Zakonom o nasilju u porodici. „, rekao je Nogo i dodao da je po njemu bilo nasilja, ali nad izbornom voljom građana.

Navodeći da ne zna za tu spomenutu „krađu glasova“, predsedavajući Veroljub Arsić je prokomentarisao da je cela Srbija videla šta se desilo u RIK-u u izbornoj noći i objasnio Dverima da je poslanik Vujadinović povezao to nasilje sa temom zakona.

Janjušević veruje da pojedini poslanici žele predsednika Dveri, pokreta koji se, kako kaže, 18 godina zalaže da je neophodno da se društvo okrene porodici predstave kao nasilnog.

„Ponavljanje laži više puta ne postaje uvek istina“, rekla je ona.

Predsedavajući Veroljub Arsić (SNS) je odgovorio da će teško nekog da ubedi, pa i njega da ne veruje svojim očima i ušima.

Foto Tanjug/ Z. Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh