Gradovi

Kompanija Tajm preuzima Jahu?

NJUJORK – Američka kompanija Tajm (Time Inc), izdavač listova Sports Ilustrejtid, Pipl (People) i Tajm magazina, razmatra ponudu za preuzimanje osnovne internet delatnosti firme Jahu (Yahoo) za nekoliko nedelja, izjavio je danas Rojtersu izvor upoznat sa situacijom.

Tajm se obratio bankarima radi dalje pripreme ugovora s Jahuom, naveo je izvor koji je želeo da ostane anoniman, jer mu nije dozvoljeno da govori za medije, navodi Rojters.

Nije jasno da li je njujorška izdavačka kuća angažovala neku investicionu banku kao finansijskog savetnika za priremu moguće ponude, dodaje britanska agencija.

Jahu je prošle nedelje zvanično pokrenuo prodaju svog osnovnog biznisa, koji uključuje njegove servise pretraživanja, elektronske pošte i portal vesti.

Njujorška agencija „Blumberg“ je takođe objavila ranije danas, pozivajući se na jedan od svojih izvora, da je Tajm bio na prezentaciji koju su održali bankari Sitigrupe zaduženi za Jahuov ugovor, dodajući da Tajm nije angažovao Sitigrupu za ovu potencijalnu kupovinu.

U novom ugovoru, generalna direktorka Jahua Marisa Majer više neće biti deo kompanije, dodao je „Blumberg“.

AP Photo/Eric Risberg

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh