Gradovi

Kondić: Prodaja karata za Njujork prevazilazi očekivanja

ABU DABI/BEOGRAD – Direktor srpske nacionalne aviokompanije Er Srbija Dane Kondić izjavio je u Abu Dabiju da prodaja karata za Njujork u trećoj nedelji „prevazilazi očekivanja“.

Kondić je u intervjuu za portal Tango Six, nakon panela na temu „Radi li industrija dovoljno na rešenjima ne bi li izbegla novi ekonomski silazni trend“, rekao da način na koji je ustrojen Nadzorni odbor kompanije, koji pored pododbora omogućava i neke druge sisteme kontrole, Er Srbiju čine najbolje upravljanim javnim preduzećem u zemlji.

Na jedno od najčešće postavljanih pitanja i potenciranje problema u interkontinentalnim operacijama sa samo jednim avionom, Kondić kaže:

„U slučaju da se eventualno prizemljenje letelice produži na nekoliko dana možemo računati na našeg partnera Etihad ervejz. Oni u svakom trenutku u hangaru imaju parkiran jedan rezervni A340-500“, rekao je Kondić, koji je u Abu Dabiju boravio na skupu globalne vazduhoplovne industrije „Global Aerospace Summitu“.

Inače, Er Srbija je zvanično objavila da će prvi let Beograd – Njujork obaviti 23.juna ove godine, a prodaja karata je počela polovinom prošlog meseca.

Er Srbija će uspostaviti redovne direktne letove između svog matičnog Aerodroma Nikola Tesla i Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u junu avionom Erbas A330-200.

Letovima za Njujork su dodeljeni brojevi JU500 i JU501, isti brojevi leta koje je koristio prethodnik Er Srbije kada je pre 24 godine obavljao direktne letove za Njujork.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 07:30 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletati na Međunarodni aerodrom JFK u 12:00.

Petkom i subotom će poletati iz Beograda u 12:55 i sletati na JFK u 17:25. Povratni let će polaziti u 14:40 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom i sletaće na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 05:30. Petkom i subotom će polaziti sa Aerodroma JFK u 19:30 i sletati u Beograd u 10:20.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh