Gradovi

Kontinental dobija zemljište za novu fabriku u Subotici

SUBOTICA – Nemački Kontinental dobiće više od 25.000 kvadrata zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok u Subotici za izgradnju nove fabrike.

Naime, Gradsko veće Subotice usvojilo je rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ Kompaniji „Contiteć Fluid Serbia“ d.o.o.

Kako se navodi u rešenju, koje je upućeno Skupštini grada na usvajanje, Vlada Srbije je 23. januara dala prethodnu saglasnost za ovo otuđenje u cilju izgradnje industrijskog objekta namenjenog za proizvodnju komponenata za auto industriju.

Prema prošle godine potpisanom memorandumu o razumevanju, Kontitek će u novu fabriku površine 12.000 kvadrata uložiti 17 miliona evra i zaposliti najmanje još 500 radnika do kraja 2018. godine.

Prema ranijim najavama iz same kompanije, početak gradnje se očekuje na proleće, završetak do kraja godine, a novom investicijom broj zaposlenih u ovoj nemačkoj kompaniji biće dupliran.

Ovaj investitor u Subotici posluje od 2011. godine, a trenutno zapošljava oko 600 radnika u postojećoj fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok, u kojoj posluje još niz investitora.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh