• Gradovi

  Kosovski Albanci pucali na kontejner za drvoseče u selu Rastelica

   

  Grupa naoružanih kosovskih Albanaca ispalila više rafala u kuršumlijskom selu Rastelica u blizini kontejnera gde borave drvoseče, izjavio je za agenciju Beta jedan od radnika koji je bio u šumi Milomir Stevanović (47).

  Incident se dogodio protekle noći, a Stevanović, koji radi u preduzeću „Sunce trans“, koje za Srbija šume izvodi radove, ostao je sam u kontejneru na oko 2 kilometra od administrativne granice sa Kosovom, dok su ostali radnici otišli u Kuršumliju po namirnice.

  Stevanović je kazao da je sa obližnjeg brda na oko 400 metara od radničkog kontejnera ispaljeno nekoliko rafala iz automatskog oružja.

  „Pucnjava je trajala oko pet minuta, a ja sam pobegao u šumu, na suprotnu stranu, kako bih pronašao signal za mobilni telefon. Našao sam ga na nekoliko kilometara od kontejnera i pozvao policiju i kolege“, rekao je Stevanović.

  Istovremeno, nedaleko odatle u selu Rastelica, u pet domaćinstava su pokradene vrednije stvari.

  Meštanin Milomir Eraković (63) u izjavi za agenciju Beta kazao je da su stanovnici tog sela u strahu i da za njih u tom kraju nema života.

  „Sve su prevrnuli po kući, krevete, ormare, kuhinjske elemente. Iz ormara povadili posteljini i bacilli na pod. Vrata su izvalili nogom, odneli su mi radio, još neke kućne uredjaje. I podrum su provalili i odneli vredan alat“, rekao je Eraković.

  Vlasnici svih pet kuća preko zime borave u gradu, a preko leta su u selu Rastelica se bave poljoprivredom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com