Gradovi

Kostić osudio napad na službenice, traži odgovrnost

GRAČANICA – Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić najoštrije je danas osudio zastrašivanje i napad na radnice Prištinskog pozorišta kao i odbijanje službenika Policijske stanice u Gračanici da postupe po službenoj dužnosti.

„Napad na radnice Prištinskog pozorišta koje su u automobilu sa srpskim registarskim oznakama postale laka meta za širenje nacionalnih frustracija i demonstriranje već viđenih uličnih treninga usmerenih na zastrašivanje srpske zajenice pokazuju da sloboda kretanja nije u potpunosti ostvarena i da je preko potrebno pojačati prisustvo međunarodnih bezbednosnih struktura na svim putnim pravcima na teritoriji Kosova“, smatra Kostić.

On je ocenio da je još više zastrašuje činjenica da u stanici policije u Gračanici nisu mogle da dobiju zakonom zagarantovanu zaštitu. „Odbijanje policijskih službenika u Policijskoj stanici u Gračanici da saslušaju napadnute devojke i preduzmu zakonom predviđene mere predstavlja najgrublju zloupotrebu službenog položaja komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića pod čijom upravom stanica funkcioniše“, ukazao je Kostić.

On je ponovio stav opštine Gračanica da najhitnije treba pozvati na službenu odgovornost komandira stanice policije koji je, kako kaže i u mnogim prethodnim slučajevima napada na živote i imovinu Srba na teritorijii opštine Gračanica postupao isključivo kao statistički zavod bez i jednog rešenog slučaja.

Podsetio je da je uloga komandira Policijske stanice zaštita ljudi i imovine na teritoriji opštine, navodi se u saopštenju Kostića.

Na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Priština, kod Vučitrna juče se dogodio incident u kojem su dvojica mladića automobilom jurila vozilo u kojem su bile tri službenice Narodnog pozorišta Priština.

Incident se, kako je javio Radio Kim iz Čaglavice, dogodio oko 11 sati kada su Ivanka Simić, Tamara Tomanović i Olivera Šćepanović automobilom sa registarskim tablicama Vrnjačke Banje krenule na posao u Gračanicu.

Foto Tanjug/Video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh