Gradovi

Kostreš: Pajtić da dokaže šta smo se to dogovorili

Kostreš:LSV ce zauzeti značajniju ulogu u ujedinjavanju opozicije

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš demantuje tvrdnju lidera DS Bojana Pajtića da su stranke opozicije juče bile nadomak odluke o zajedničkom nastupu na izborima i optužuje ga da je time pokušao da preuzme dominaciju na marketinškom i medijskom planu, a DS prikaže kao stranku koja odlučuje.

On poredi izjavu Pajtića nakon jučerašnjeg sastanka da „smo na korak od stvaranju koalicije“ i saopštenje pet stranaka koje su sinoć jasno navele da „nismo ništa bliže koaliciji nego što smo bili pre sastanka“, i za Tanjug kaže da LSV nema nameru da izmišlja „neke rezultate pregovora niti da vuče poteze koji nisu u skladu sa odnosima i stanjem na terenu i sa realnošću“.

„Ako je to tako kao što je gospodin Pajtić rekao, neka pokaže papir šta je dogovoreno i šta je potpisano, jer ako smo krenuli od „belog papira“, a došli smo na korak do zajedničkog izlaska na izbore onda smo se sigurno nešto dogovorili, pa, ako je istina to što je rekao, neka objavi šta smo se to dogovorili“, rekao je Kostreš. Stav nase stranke je sasvim jasan, a to je da neko ko na teritoriji Vojvodine ima manje glasova od LSV ne može da vodi koaliciju, rekao je Kostreš i podsetio da je upravo takav rezultat bio nakon izbora 2014. godine.

Stav nase stranke je sasvim jasan, a to je da neko ko na teritoriji Vojvodine ima manje glasova od LSV ne može da vodi koaliciju, rekao je Kostreš i podsetio da je upravo takav bio rezultat nakon izbora 2012.

On kaze da je saradnja predstavnika opozicijepotrebna, ali da oni koji mogu da animiraju najviše birača treba da budu tačka oko koje će se svi drugi okupljati.

Odustvo njihovog lidera Nenada Čanka s jučerašnjeg skupa, Kostreš je objasnio odlukom LSV da „nema potrebe da sve stranke koje sarađuju u okviru jedne grupacije, a to su LDP, SDS, Zeleni Srbije, Narodni pokret Srbije i LSV, imaju svoje predstavnike na sastanku“.

„Čedomir Jovanović i Boris Tadić su otišli da čuju šta Pajtićeva stranka ima da kaže i da vidimo kako ćemo se dalje ponašati i kako ćemo dalje pokušati na napravimo saradnju opozicije u Srbiji“, kazao je Kostreš, najavljujući aktivniju ulogu LSV u pokušaju ujedinjavanja opozicije ukoliko ono što se bude dešavalo u Beogradu ne donese rezultat.

Primetivši da se daleko lakše postižu dogovori kad se stranke okupe u Novom Sadu, nego u Beogradu, Kostreš je poručio: „Pustićemo da se proces odvija u Beogradu još neko vreme pa ćemo videti“.

„Evo mi smo sada pozvali Demokratsku stranku da dođe na dalje razgovore i očekujemo da će u sedištu jedne od naših partija partnera biti nastavljeni razgovori“, zaključio je Kostreš.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh