Gradovi

Kostreš: Srbija nije provincija Ruske Federacije

BEOGRAD – Generalni sekretar opozicione LSV Bojan Kostreš smatra neprimerenom poruku Ruske Federacije da će pratiti razvoj odnosa Srbije sa NATO-om i ističe da je „krajnji trenutak“ da zvanična Moskva shvati da je naša zemlja suverena i da samostalno donosi odluke.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Kostreš kaže da će Srbija sama u svojim institucijama odlučiti hoće li i u kojoj meri razvijati odnose sa NATO-om, i nisu nam, kako navode, neophodne nikakve opomene iz drugih država.

„Krajnji je trenutak da zvaničnici Ruske Federacije shvate da je Republika Srbija suverena zemlja koja samostalno donosi svoje odluke. To bi trebalo da znaju sve zemlje na svetu, a naročito one koje, poput Ruske Federacije pokušavaju da sebe prikažu njenim velikim prijateljem“, navodi Kostreš.

Podseća da su pre samo mesec i po dana zvaničnici Ruske Fedracije krajnje neprimereno poručivali da parlament Srbije treba da utiče na parlament Crne Gore kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO.

Sada nam, navodi, još neprimerenije poručuju da prate razvoj naših odnosa sa tom alijansom i da očekuju da ćemo nastaviti sa politikom vojne neutralnosti.

„Republika Srbija nije ruska provincija, uprkos činjenici da aktuelni predsednik ove zemlje ne bi imao ništa protiv toga, da je naziva majčicom i da je pridržavao kaput Vladimiru Putinu. Vreme je da zvaničnici Ruske Federacije to shvate i prestanu da se prema njoj ponašaju na nedoličan način“, navodi Kostreš.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh